Startpagina.
50 jaar.
Nieuws.
De Stichting.
Doel.
Limburgcharter.
Van grens tot maas.
Prijzen.
Eigen publicaties.
Activiteiten.
Pijnpunten.
Kalender.
Interlimburgse publicaties.
In memoriam.
Contact.
Links.

Interlimburgse boekenbeurs

 

Elke twee jaar wordt in Zaal van Eyck aan de Koning Albertlaan 23 in Maaseik de Inter-Limburgse Boekenbeurs gehouden. Dit evenement richt zich op liefhebbers van publicaties uit en over de beide Limburgen en de Duitse grensstreek. Die organisatie ligt in handen van de Pater Sangerskring van Maaseik onder de auspiciën van de Maasketen Jan van Eyck.

 

Grote reputatie

De Inter-Limburgse Boekenbeurs is in zijn soort uniek en geniet een grote reputatie bij de liefhebbers en verzamelaars van boeken, tijdschriften, brochures, stripverhalen en zelfs geluiddragers over en uit de beide Limburgen en het Duitse grensgebied de Selfkant en de Kreis Heinsberg. Vele tientallen standhouders, waaronder diverse antiquariaten staan garant voor een groot aanbod en een grote verscheidenheid aan actuele publicaties, maar ook van uitgaven die al de status van antiquarisch hebben bereikt en dus moeilijk verkrijgbaar zijn.

 

Van historie tot stripverhaal

Het bijzondere van de Inter-Limburgse Boekenbeurs is, dat zij uit de drie genoemde grensregio’s, naast een grote diversiteit aan publicaties, ook alle terreinen omvat waarop publicaties zijn verschenen. Naast boeken, brochures en tijdschriften over de plaatselijke, regionale en provinciale geschiedenis, komt ook de volkscultuur rijkelijk aan bod, net als kunstboeken en geschriften in de rijk gevarieerde streektaal, waaronder tal van stripverhalen. Voor dat brede aanbod van zogenaamde “Limburgensia” zorgen niet alleen bekende antiquariaten, maar ook een groot aantal heemkunde verenigingen, historische en volkskundige organisaties en tal van particulieren en verzamelaars die hun overcomplete exemplaren vaak tegen verlaagde prijzen aanbieden. Een niet te missen kans dus om de eigen collectie aan te vullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlichtingen

Jan Rutten, +32 (089)811942, jan.rutten@versatel.be

Jean Knoors, +31 (0464)857206, j.knoors@kpnplanet.nl

www.patersangerskring.org

info@patersangerskring.org