Startpagina.
50 jaar.
Nieuws.
De Stichting.
Doel.
Limburgcharter.
Van grens tot maas.
Prijzen.
Eigen publicaties.
Activiteiten.
Pijnpunten.
Kalender.
Interlimburgse publicaties.
In memoriam.
Contact.
Links.

Uitwisselingssportdag

 

Met een omweg via het veerpont van Berg-Meeswijk ( het veertje van Rotem vaart pas vanaf 10 uur ) raakte de groep van Grevenbicht met een klein beetje vertraging in Elen. De fietsers werden verwelkomd en er werden eerste enkele kennismakingsspelletjes gedaan. De school werd even verkend en tijdens het speelkwartier werden al de eerste groepjes gevormd. Na de speeltijd was het tijd voor enkele sportactiviteiten. In de sporthal werd gelopen, geklauterd, gesprongen… en er werd aan teambuilding gedaan. De drie Nederlandse begeleiders met name de directeur en de twee leerkrachten van groep acht en de twee Belgische leerkrachten volgden de groep samen met de turnleerkracht.

Enkele mensen van de Maasketen kwamen ons tijdens de middagpauze vergezellen. Zij zagen dat de doelstelling van de dag bereikt was nl. een intensere samenwerking en uitwisseling tussen buren die enkel door de Maas gescheiden zijn.
Tijdens de middagpauze werd het lunchpakket aangesproken en kreeg iedereen een drankje aangeboden. De rest van de middagpauze werd genoten van het goede weer en werd er uitgewisseld over hobby’s maar ook persoonlijke e-mailadressen werden uitgewisseld.
Na de middag werd er nog een partijtje gevoetbald en toen brak het uur van vertrek reeds aan. De terugreis nu weliswaar via de veerboot van Rotem stond nog op het programma. Er werd afgesproken dat we dit zeker zullen herhalen en dat Grevenbicht volgend jaar de ontvangende school zal zijn. We kijken er reeds naar uit !