Startpagina.
50 jaar.
Nieuws.
De Stichting.
Doel.
Limburgcharter.
Van grens tot maas.
Prijzen.
Eigen publicaties.
Activiteiten.
Pijnpunten.
Kalender.
Interlimburgse publicaties.
In memoriam.
Contact.
Links.

Vrijdag 7 juni 2013 stond in onze agenda aangestipt. Die dag zouden de mailvrienden van Grevenbicht in Elen op bezoek komen.

Van 's morgensvroeg stond de zon reeds aan de hemel en het fietsveer was terug in de vaart ... het beloofde een mooie dag te worden.

En ja, even na tien uur kwamen de 22 leerlingen met drie leerkrachten en Dhr. Jean Knoors de speelplaats opgefietst.

De meegebrachte rugzakken werden in een klaslokaal gelegd en de schoolomgeving werd bekeken en goedgekeurd. Wat een leuke, ruime maar vooral groene omgeving hebben jullie, hoorden we vaak zeggen. Intussen was ook het schoolhoofd van Grevenbicht aangekomen en konden de groepen beginnen aan de verkenning van het dorp en een hernieuwde kennismaking met elkaar. Enkele kennismakingsspellen deden het ijs breken en voor we het wisten was de middagpauze daar. De meegebrachte boterhammen die in openlucht konden opgegeten worden smaakten. Tijdens de middagpauze kwamen Dhr. Jos Steyvers , Dhr. Ger Wagemakers en Mevr . Marijke Pelman de groep vervolledigen. Zo werden er vele verhalen opgehaald en uitgewisseld. Eer we het goed en wel beseften was de middagpauze voorbij en werd er een leuke groepsfoto genomen. De kinderen konden daarna in de sporthal en op de sportterreinen hun energie kwijt. Zo kwam het afscheid sneller dan verwacht dichtbij. Bij het warme weer kon een lekker ijsje iedereen bekoren. Nog even wat adresjes uitwisselen en dan kon de terugreis aanvatten. Er werd al een afspraak gemaakt om dit volgend jaar te herhalen; maar dan zal de school van Elen de buren bezoeken. Zij beloofden alvast voor het mooie weer te zorgen ! Bedankt voor de leuke dag.

 

Dit artikel is geschreven door:

Marinette Leenders, directrice van de Basisschool te Elen

 

Klik hier voor de foto’s.