Startpagina.
50 jaar.
Nieuws.
De Stichting.
Doel.
Limburgcharter.
Van grens tot maas.
Prijzen.
Eigen publicaties.
Activiteiten.
Pijnpunten.
Kalender.
Interlimburgse publicaties.
In memoriam.
Contact.
Links.

Maasketen 50 jaar!

 

In 2016 bestaat de Maasketen Jan van Eyck 50 jaar.

Vijftig jaren waarin we hebben geprobeerd om Europa dichter bij de burger te brengen en de burger dichter bij Europa.

Is dit gelukt? Ja en nee.

Brexit lijkt een ver van ons bed-show, maar ook in onze eigen Euregio leven mensen deels nog naast elkaar door, er is dus nog veel werk te doen!

Door de Maasketen worden o.a. symposia, publicaties, lobbywerk en vooral door schooluitwisselingen vele mensen wel degelijk aan het denken en soms aan het handelen gezet, en daar willen we graag mee doorgaan!

 

Op 5 november 2016 vieren we het jubileum, met o.a. een uitermate interessante spreker: oud secretaris generaal van de NAVO en Minister van Staat van België, Willy Claes. Hij heeft tien jaar geleden, toen Europa nog een stuk maakbaarder leek een gloedvol betoog gehouden bij gelegenheid van ons 40-jarig bestaan en zal nu, iets ouder, iets wijzer en ongetwijfeld nog even gepassioneerd en geïnspireerd zijn verhaal doen van zijn en óns leven met en ín Europa.

Ook de gouverneurs van de beide Limburgen én de Landrat van de Kreis Heinsberg zullen aanwezig zijn, naast andere hoogwaardigheidsbekleders zoals burgemeester Peeters van Dilsen-Stokkem, onze gastgemeente!

 

Graag echter willen we ook ú uitnodigen, want uiteindelijk zijn u en ik, als burgers van de Euregio, de feitelijke eregasten deze dag, die om 10.30 uur begint en zal duren tot ca. 16.30 uur.

 

Peer Boselie

voorzitter Maasketen Jan van Eyck